VERBAL REASONING : CLASSIFICATION : ALPHABETS- 2
Written by Administrator   
Wednesday, 03 October 2012 05:14

 

VERBAL REASONING:

CLASSIFICATION :

ALPHABETS- 2

 

Direction (Questions 1 to 26): In each of the following questions, five groups, five groups of letters are given, out of which four are alike in a certain way while one is different. Choose the odd one.

1.

(a) BCDE

(b) PQRS

(c) WXYZ

(d) STUW

(e) GHIJ


2.

(a) UTSR

(b) IHGE

(c) NMLK

(d)  ZYXW

(e) SRQP


3.

(a) ABBC

(b) IHGE

(c) HIIJ

(d) WYYZ

(e) KLLM


4.

(a) ACEG

(b) IKMO

(c) TVWY

(d) FHJL

(e) NPRT


5.

(a) AJKL

(b) IXYZ

(c) EPQR

(d) FHJL

(e) NPRT


6.

(a) EWZQ

(b) OSLS

(c) EPQR

(d) OFGH

(e) VCBA


7.

(a) AKEW

(b) PNTO

(c) LCUF

(d) HJMX

(e) IRVD


8.

(a) APBQ

(b) CRDT

(c) EUFV

(d) GWHX

(e) LNMO


9.

(a) HSRI

(b) MVUN

(c) OLKP

(d) PJQX

(e) WDCX


10.

(a) RNJH

(b) SOKG

(c) QMIE

(d) MIEA

(e) PLHD

 

11.

(a) PEAR

(b) TORE

(c) REAP

(d) TEAR

(e) PLHD

 

12.

(a) YDWB

(b) TKRI

(c) QNOM

(d) HLFJ

(e) WFUD

 

13.

(a) OUQT

(b) QFSE

(c) LKNJ

(d) BSDR

(e) UCYB

 

14.

(a) CEAR

(b) WEAR

(c) TEAR

(d) DEAR

(e) NEAR

 

15.

(a) DFBG

(b) IKGM

(c) SUQV

(d) MOKP

(e) VXTY

 

16.

(a) ACHI

(b) DFKL

(c) MNST

(d) OQVW

(e) PRWX

 

17.

(a) ABDG

(b) QSBR

(c) RAEG

(d) SUVW

(e) XYZA

 

18.

(a) PXZD

(b) QSBR

(c) RAEG

(d) SUVW

(e) XYZA

 

19.

(a) PORM

(b) WVYT

(c) KJMH

(d) QPSN

(e) FEJC

 

20.

(a) ACZX

(b) BDYW

(c) EJMH

(d) GITR

(e) CEUS

 

21.

(a) BCYZ

(b) EFVW

(c) HIUV

(d) JKQR

(e) ABZA

 

22.

(a) ADGJ

(b) PSVY

(c) LORU

(d) ILMP

(e) FILO

 

23.

(a) abcq

(b) pqrB

(c) mnpC

(d) xyzT

(e) efgP

 

24.

(a) ABpQ

(b) npRS

(c) mnpC

(d) EFGh

(e) LNrX

 

25.

(a) APoQ

(b) DXeM

(c) SFiK

(d) OWjB

(e) CQuL

 

26.

(a) CegI

(b) FhjL

(c) PrtV

(d) KnpR

(e) UwyA

 

27.

(a) EBA

(b) XUT

(c) TQP

(d) JFE

(e) YVU

 

28.

(a) SVUT

(b) FGHI

(c) CFED

(d) ILKJ

(e) None of these

 

29.

(a) RAT

(b) OUT

(c) BED

(d) LOT

(e) None of these

 

30.

(a) DECB

(b) MOQS

(c) HKIJ

(d) JFHG

(e) None of these

 

31.

(a) SSTO

(b) OOTU

(c) TTOU

(d) USTO

(e) None of these

 

32.

(a) JIHG

(b) OPNM

(c) SRQP

(d) ZYXW

(e) None of these

 

33.

(a) AFGC

(b) HLNJ

(c) OSVQ

(d) VZBX

(e) None of these

 

34.

(a) BSYW

(b) CEXZ

(c) DFYW

(d) EGXV

(e) None of these

 

35.

(a) OUST

(b) PIGS

(c) TEPJ

(d) XLPA

(e) None of these

 

36.

(a) AEIO

(b) BFJN

(c) CGKO

(d) DHLP

(e) None of these

 

37.

(a) TPLH

(b) SOKG

(c) ZVEN

(d) UQMJ

(e) None of these

 

38.

(a) JKST

(b) GHQR

(c) ABKL

(d) DENO

(e) None of these

 

39.

(a) GJOV

(b) BFJQ

(c) ILQX

(d) RUZG

(e) None of these

 

40.

(a) MKGA

(b) PNID

(c) HLTS

(d) LPXW

(e) None of these

 

41.

(a) BDGI

(b) JLOQ

(c) ZADF

(d) RTWY

(e) None of these

 

42.

(a) CGON

(b) FJQP

(c) HLTS

(d) LPXW

(e) None of these

 

43.

(a) DJFB

(b) LOKG

(c) OUQM

(d) RXTO

(e) None of these

 

44.

(a) XZCG

(b) OQTX

(c) IMNQ

(d) EGJN

(e) None of these

 

45.

(a) UAZF

(b) SCXH

(c) RDWJ

(d) KVPG

(e) None of these

 

46.

(a) BFJM

(b) DEFG

(c) JMPS

(d) PRTV

(e) None of these

 

47.

(a) FJOU

(b) EINT

(c) JNRX

(d) ADHM

(e) None of these

 

48.

(a) AEFJ

(b) EHIL

(c) KOPT

(d) UYZD

(e) None of these

 

49.

(a) CXGT

(b) EVBY

(c) DXEY

(d) AZDW

(e) None of these

 

50.

(a) BdEg

(b) KmNp

(c) PrSU

(d) TwXz

(e) None of these

 

 

 

ANSWERS

1.(d)

2. (b)

3. (d)

4. (c)

5. (e)

6. (b)

7. (d)

8. (b)

9. (d)

10.(a)

11.(b)

12.(c)

13. (e)

14.(a)

15.(b)

16.(c)

17.(d)

18.(e)

19.(e)

20.(e)

21.(c)

22. (d)

23. (a)

24. (b)

25. (d)

26. (d)

27. (b)

28. (a)

29. (d)

30. (d)

31. (d)

32. (b)

33. (c)

34. (b)

35. (a)

36. (a)

37. (d)

38. (a)

39. (b)

40. (b)

41. (c)

42. (b)

43. (d)

44. (c)

45. (c)

46. (a)

47. (c)

48. (b)

49. (c)

50. (d)


 

Add comment


Security code
Refresh