VERBAL REASONING : CLASSIFICATION : ALPHABETS- 1
Written by Administrator   
Saturday, 29 September 2012 03:53

 

VERBAL REASONING:

 

CLASSIFICATION: ALPHABETS - 1

 

Direction :

In each of the following questions, some groups of letters are given, all of which, except one, share a common similarity while one is different.

Choose the odd one out.

1.

(a) H

(b) Q

(c) T

(d) Z

(e) None of these

 

2.

(a) A

(b) O

(c) U

(d) Y

(e)  None of these

 

3.

(a) DE

(b) PQ

(c) TU

(d) MO

(e) None of these

 

4.

(a) XW

(b) FG

(c) ML

(d) PO

(e) None of these

 

5.

(a) GE

(b) MK

(c) TU

(d) MO

(e) FG

 

6.

(a) BD

(b) HK

(c) MP

(d) NQ

(e) TW

 

7.

(a) AE

(b) AI

(c) IO

(d) EI

(e) OU

 

8.

(a) DW

(b) HS

(c) MN

(d) GT

(e) KO

 

9.

(a) VT

(b) MQ

(c) PR

(d) DF

(e) FG

 

10.

(a) BCD

(b) NPR

(c) KLM

(d) RQP

(e) HGF

 

11.

(a) ABD

(b) FGI

(c) LMO

(d) STU

(e) WXZ

 

12.

(a) HGF

(b) XWV

(c) NML

(d) OPQ

(e) UTS

 

13.

(a) ACE

(b) PRT

(c) UWY

(d) MNO

(e) GIK

 

14.

(a) RTW

(b) QOM

(c) IKG

(d) IKM

(e) BDF

 

15.

(a) PRT

(b) MOQ

(c) GEC

(d) TVX

(e) SUW

 

16.

(a) BEH

(b) CFI

(c) DGJ

(d) EHL

(e) FIL

 

17.

(a) AOT

(b) CPA

(c) REB

(d) TIW

(e) QUD

 

18.

(a) BDW

(b) DFU

(c) FHS

(d) GIQ

(e) IKP

 

19.

(a) VRT

(b) RMP

(c) YUW

(d) FBD

(e) MIK

 

20.

(a) DEB

(b) HIF

(c) NOL

(d) RTP

(e) None of these

 

21.

(a) HJN

(b) JLP

(c) PRU

(d) QSW

(e) None of these

 

22.

(a) CHG

(b) LMM

(c) BBC

(d) HEG

(e) None of these

 

23.

(a) PQO

(b) IFM

(c) ROV

(d) QNT

(e) SPW

 

24.

(a) PQO

(b) AZY

(c) TWS

(d) VBU

(e) EXD

 

25.

(a) GDA

(b) OLI

(c) VSP

(d) KHE

(e) WYZ

 

26.

(a) NPM

(b) IJL

(c) QSZ

(d) BHK

(e) XGT

 

27.

(a) EBA

(b) XUT

(c) TQP

(d) JFE

(e) YVU

 

28.

(a) BHE

(b) DJG

(c) SYV

(d) JPM

(e) PUS

 

29.

(a) RAT

(b) OUT

(c) BED

(d) LOT

(e) None of these

 

30.

(a) BYX

(b) LPO

(c) EVU

(d) FUT

(e) IRQ

 

31.

(a) CHM

(b) HMR

(c) RWB

(d) DIN

(e) LPU

 

32.

(a) XUW

(b) DAC

(c) PMN

(d) HEG

(e) TQS

 

33.

(a) RAT

(b) CAT

(c) SAT

(d) MAT

(e) GET

 

34.

(a) OTP

(b) ABA

(c) SZX

(d) UVB

(e) YQR

 

35.

(a) BDI

(b) HKA

(c) LMO

(d) XYU

(e) PQS

 

36.

(a) RUX

(b) GJM

(c) YBE

(d) ZCF

(e) NPS

 

37.

(a) FAA

(b) OFF

(c) ATT

(d) IFF

(e) EPP

 

38.

(a) PQs

(b) AtB

(c) SIM

(d) mnZ

(e) DfE

 

39.

(a) BdE

(b) xPD

(c) HQu

(d) MkV

(e) PtZ

 

40.

(a) RNJ

(b) XTP

(c) MIE

(d) ZWR

(e) None of these

 

41.

(a) PUT

(b) END

(c) OWL

(d) ARM

(e) None of these

 

42.

(a) 18R

(b) 24X

(c) 22V

(d) 12M

(e) 16P

 

43.

(a) DG2

(b) EK5

(c) JR6

(d) PY8

(e) RV3

 

44.

(a) M5S

(b) B9L

(c) T4Y

(d) F4J

(e) Q5W

 

45.

(a) OE3

(b) XD6

(c) JB5

(d) VK2

(e) PH3

 

ANSWERS

1.(b)

2. (d)

3. (d)

4. (b)

5. (d)

6. (a)

7. (b)

8. (e)

9. (e)

10.(b)

11.(d)

12.(d)

13. (d)

14.(a)

15.(c)

16.(d)

17.(b)

18.(d)

19.(b)

20.(d)

21.(c)

22. (d)

23. (c)

24. (b)

25. (e)

26. (b)

27. (d)

28. (e)

29. (b)

30. (b)

31. (e)

32. (c)

33. (e)

34. (b)

35. (e)

36. (e)

37. (a)

38. (d)

39. (c)

40. (d)

41. (a)

42. (d)

43. (c)

44. (d)

45. (e)

Last Updated on Wednesday, 03 October 2012 05:13
 

Add comment


Security code
Refresh